Ημέρα ανοιχτού σχολείου στο ΕΠΑΛ Πολυγύρου

Η αφισουλα μας (δείτε προηγούμενη ανάρτηση) καλούσε όσους ενδιαφέρονταν να γνωρίσουν την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση γενικότερα και το ΕΠΑΛ Πολυγύρου ειδικότερα την Τετάρτη 16 Μαϊού 2012 στο "ανοιχτό" μας σχολείο.

Φτάσαμε 0815 στο σχολείο και αμέσως πιάσαμε δουλειά...

Ποιος κάνει τι, πότε και που είχε ήδη προετοιμαστεί με απόλυτη σαφήνεια (το όνειρο μου για τη λειτουργία του δημοσίου) και επικοινωνηθεί στους εμπλεκόμενους συναδέλφους (δείτε εδώ) από την προηγούμενη εβδομάδα.

Τις πρώτες δύο διδακτικές ώρες η Α' τάξη του σχολείου μας ενημερώθηκε σχετικά με τις προσφερόμενες ειδικότητες (πρόγραμμα σπουδών, επαγγελματικές προοπτικές, διέξοδος στην τριτοβάθμιας εκπαίδευση).

Πάρτε μια ιδέα από την παρουσίαση του τομέα της Πληροφορικής

Ταυτόχρονα κάποια τμήματα της Β' και της Γ' επιμορφώθηκαν σε θέματα Πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ από νοσηλευτές του Νοσοκομείου Πολυγύρου.

Την ίδια ώρα τα υπόλοιπα τμήματα πήγαν στην Παναγία για καθαριότητες, δεντροφύτευση, περιποίηση και πότισμα των δέντρων που είχαν φυτευτεί παλιότερα εκεί.

Η ώρα είχε πάει 1050 και ενώ περιμέναμε το Γυμνάσιο για ενημέρωση εμφανίστηκαν τα κανάλια (TV Χαλκιδική και Super). Η Άννα ξανά-έγραψε στο γυαλί και πήραμε μερικά πλάνα και από το εργαστήριο στο οποίο τρέχει το πρόγραμμα ανακύκλωσης-επαναχρησιμοποίησης απαξιωμένου υλικού ΗΥ.

Οι μαθητές των τριών τμημάτων project της Α τάξης ξεκίνησε να παρουσιάζει τη δουλειά της στα θέματα (1) ανακύκλωση ηλεκτρονικού εξοπλισμού (2) marketing τοπικών παραδοσιακών προϊόντων (3)

Το Γυμνάσιο έφτασε στις 1100 (είδα ξανά παλιούς καλούς συναδέλφους ;-) ) και μπήκαμε στο θέατρο για να ξεκινήσει η ενημέρωση.

Το καλωσόρισμα, το πρόγραμμα και οι στόχοι της ενημέρωσης βρίσκονται εδώ

Ακολούθησε μια μίνι ενημέρωση από τον Νίκο σχετικά με την τεχνική εκπαίδευση και τις προσφερόμενες ειδικότητες του σχολείου μας και μετά τα τρία βιντεάκια (δείτε εδώ παλιότερη ανάρτηση) που παρουσιάζουν τις δράσεις του σχολείου, τους ανθρώπους του και τις εγκαταστάσεις.

Στην συνέχεια οι μαθητές του Γυμνασίου χωρίστηκαν σε 5 ομάδες και ξεναγήθηκαν στο σχολικό συγκρότημα από ειδικά επιλεγμένους ξεναγούς (και μπράβο τους) οι οποίοι ομολογουμένως κάναν πολύ καλά τη δουλειά τους.

Ταυτόχρονα είχε ξεκινήσει ο τελικός του εσωτερικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ενώ η προγραμματισμένη προβολή ταινιών μικρού μήκους δεν πραγματοποιήθηκε γιατί το γυμνάσιο βιαζόταν να φύγει...


Η συνολική εικόνα ήταν παραπάνω από θετική και με κάποιες μικρές βελτιώσεις του χρόνου θα είμαστε ακόμη καλύτεροι ;-)

Δεν υπάρχουν σχόλια :