το ιστολόγιο ενός Κύριου των Υπολογιστών ;-)

Άδεια χρήσης περιεχομένου

Creative Commons Licence
Το περιεχόμενο του ιστολογίου παρέχεται με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Συμμετοχή της Εικονικής Επιχείρησης Πληροφορικής του σχολείου μας σε εμπορική έκθεση στο Mediteraneian Cosmos


Η Εικονική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Πληροφορικής "for Green Information Technologies" του Σχολικού Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) Πολυγύρου θα συμμετάσχει στην εμπορική έκθεση που διοργανώνονται για ένατη συνεχή χρονιά από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece) με τίτλο «Trade Fair 2015».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, (10:00 πμ- 3:00 μ.μ. στις 6 Μαρτίου στο Mediterranean Cosmos), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Την εικονική μας επιχείρηση θα εκπροσωπίσουν οι μαθητές της Β' τάξης του τομέα Πληροφορικής του ΕΚ-ΕΠΑΛ Πολυγύρου μαζί με τους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας και θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και τη μέχρι τώρα δράση της επιχείρησης.

Ειδικότερα το όραμα / στόχος της επιχείρησης είναι η εφαρμογή του τρίπτυχου "Ελάττωσε - Επαναχρησιμοποίησε - Ανακύκλωσε" στον εξοπλισμό Πληροφορικής.

Στο πλαίσιο αυτό οι παρεχόμενες υπηρεσίες της εικονικής επιχείρησης είναι οι ακόλουθες:
  • επισκευή εξοπλισμού πληροφορικής (των καθηγητών και των μαθητών της σχολικής μονάδας) έναντι συμβολικού αντιτίμου το οποίο δωρίζεται στο «Χαμόγελο του Παιδιού»
  • συλλογή απαξιωμένου (και όχι μόνο) εξοπλισμού πληροφορικής με στόχο την επανάχρηση του
  • επισκευή και επανάχρηση (στα σχολικά εργαστήρια ή στη βιβλιοθήκη του σχολείου) των Υπολογιστών που είναι σε θέση να λειτουργήσουν, σε διαφορετική περίπτωση αποσυναρμολόγηση και αξιοποίηση ως ανταλλακτικών των χρήσιμων εξαρτημάτων τους
  • ανακύκλωση του εξοπλισμού που δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί (στον ΧΥΤΑ Πολυγύρου)
Η εικονική επιχείρηση του ΕΚ Πολυγύρου θα αξιολογηθεί μαζί με τις υπόλοιπες εικονικές επιχειρήσεις από κριτική επιτροπή και η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην πανευρωπαϊκή έκθεση «JA-YE European Trade Fair 2015», που φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη της Ελβετίας στις 28-29 Μαΐου 2015. Για την αξιολόγηση των μαθητικών ομάδων, θα ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως η καινοτομία, η ποιότητα, η παρουσίαση και η απήχηση που έχουν τα προτεινόμενα προϊόντα και οι υπηρεσίες.

Την Παρασκευή λοιπόν οι μαθητές και οι καθηγητές της Εικονικής Επιχείρησης "for Green Inromation Technologies" σας περιμένουμε στην εμπορική έκθεση στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθεί έντυπο υλικό της εικονικής επιχείρησης

Ενημερωτικό φυλλάδιο (εξωτερική όψη)

Ενημερωτικό φυλλάδιο (εσωτερική όψη)

 Αφίσα για τη δράση "επισκευής ΗΥ"

  Αφίσα για τη δράση "συλλογής  εξοπλισμού πληροφορικής με στόχο την επανάχρηση"