το ιστολόγιο ενός Κύριου των Υπολογιστών ;-)

Άδεια χρήσης περιεχομένου

Creative Commons Licence
Το περιεχόμενο του ιστολογίου παρέχεται με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

"Η Άλλη Όψη" στο "4ο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο teAch 2015"


Το απόγευμα της προηγούμενης Τετάρτης ανηφόρισα για το κολέγιο Ανατόλια, για παρακολουθήσω το ανοιχτό σε κάθε ενδιαφερόμενο "4ο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο teAch 2015".

Το βασικό θέμα του φετινού Συμποσίου teAch 2015 εστίασε στη δημιουργικότητα, ζητώντας από τους εκπαιδευτικούς να προβληματιστούν σχετικά με διδακτικές προσεγγίσεις οι οποίες τείνουν να προωθούν την δημιουργικότητα των μαθητών τους. Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και παρουσιάσεις σχετικές με τα σενάρια και τις στρατηγικές διδασκαλίας που έχουν στόχο την καλλιέργεια της δημιουργικότητας των μαθητών.

Ο καιρός μου έκανε τη χάρη (αέρας, συννεφιά, βροχή) και το όλο σκηνικό θύμιζε campus Αγγλικού Πανεπιστημίου.

Στις 17:50 που έφτασα το Rafael Hall ήταν ήδη γεμάτο. Μπήκα, κάθισα και ιδού το πρόγραμμα.

Μεταξύ των πολύ αξιόλογων παρουσιάσεων ξεχώρισα αυτή του κ. Ανδρέα Λατίνη, Δάσκαλου στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Ο Ανδρέας παρουσίασε την εξαιρετική δουλειά που κάνει στο Κινηματογραφικό Εργαστήρι του σχολείου του. Και επειδή ότι και να πω θα ναι λίγο παρακαλώ δείτε κάποιες από τις δουλειές που έχουν κάνει προετοιμασμένοι απλά "για να πάθετε την πλάκα σας"...

Παλιότερες ταινίες τους μπορείτε να βρείτε εδώ
Το ιστολόγιο της ομάδας τους είναι εδώ