το ιστολόγιο ενός Κύριου των Υπολογιστών ;-)

Άδεια χρήσης περιεχομένου

Creative Commons Licence
Το περιεχόμενο του ιστολογίου παρέχεται με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Προσυνέδρειο για το 3ο μαθητικό συνέδριο Πληροφορικής


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό θέατρο του Πολυγύρου του προ-συνέδρειο του 3ου μαθητικού συνεδρίου πληροφορικής (http://www.math-syn-pli.gr/).

Το πρόγραμμα του προ-συνεδρίου.

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 0845 με χαιρετισμούς των επισήμων αλλά οι επίσημοι προσήλθαν στις 0920.

Οι κενοί περιεχομένου και ιδιαίτερα βαρετοί (μικρή εξαίρεση ο χαιρετισμός του Καρτσιώτη) χαιρετισμοί τους διήρκεσαν 20 λεπτά, όσος και ο χρόνος που αφιέρωσαν στην εκδήλωση. Μετά αναχώρησαν για να ασχοληθούν με σοβαρότερα πράγματα...

Η πλειοψηφία των σχολείων έφτασε με καθυστέρηση στην εκδήλωση (στις 0845 στο θέατρο ήταν μόνο τα Γυμνάσια του Πολυγύρου και το ΕΠΑΛ) με αποτέλεσμα μαθητές να μπαίνουν στο θέατρο (προκαλώντας φασαρία) την ώρα που άλλοι κάναν τις παρουσιάσεις τους.

Οι παρουσιάσεις των σχολείων διαφορετικών βαθμίδων ήταν αναμεμιγμένες (το σκεπτικό μάλλον ήταν για να εναλλάσσεται το ανάλαφρο των δημοτικών με το βαρύ των ΕΠΑΛ)  με τέτοιον τρόπο που εντέλει τις κατέστησε  ακαταλαβίστικες για τους μεν, βαρετές για τους δε. Εμείς για παράδειγμα παρουσιάσαμε τη δουλειά μας σε CMS Joomla μετά από ένα Δημοτικό που έδειξε σε πάουερ ποιντ τι ήθελε να του φέρει ο άγιος Βασίλης για τα Χριστούγεννα.

Οι περισσότερες παρουσιάσεις που είδα (δεν είδα πολλές) ήταν βαρετές. Θεέ μου, πως καταφέρνουμε εμείς οι καθηγητές / δάσκαλοι να κάνουμε τα παιδιά να γίνουν βαρετά (χρειάζεται πολλή προσπάθεια...)

Η διοργάνωση από τεχνικής απόψεως ήταν άψογη (μπράβο στο τιμ-ΠΛΗΝΕΤ).

Η όλη προσπάθεια είναι παραπάνω από ΑΞΙΈΠΑΙΝΗ και το τελικό πρόσημο είναι ΘΕΤΙΚΌ.

Εμείς συμμετείχαμε με την εξής παρουσίαση:





Το βίντεο της παρουσίασης μας...

Οι μαθητές όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί ήταν πάρα πολύ καλοί!!!

Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο.