το ιστολόγιο ενός Κύριου των Υπολογιστών ;-)

Άδεια χρήσης περιεχομένου

Creative Commons Licence
Το περιεχόμενο του ιστολογίου παρέχεται με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ο Φλεβάρης αν Φλεβίσει...


Ποσοστό υγρασίας
...καλοκαίρι θα μυρίσει, μα αν τύχει και θυμώσει μες στα χιόνια θα μας χώσει!

Φέτος ο Φλεβάρης επιβεβαίωσε περίτρανα την παραπάνω παροιμία και μας "έχωσε στα χίονια και στα κρύα".

Δύο ημέρες επίσημα κλειστά τα σχολεία του Πολυγύρου και άλλες δύο σε λειτουργία στο ρελαντί ήταν ο απολογισμός του χιονιά και του κρύου.

Θερμοκρασία

Και όταν λέμε κρύο εννοούμε κρύο. Αν και (ομολογουμένως) αντέχω μια χαρά στο κρύο φέτος τα χρειάστηκα. Λίγο οι περικοπές στην θέρμανση (τα καλοριφέρ λειτουργούν λιγότερες ώρες για οικονομία), λίγο τα ιδιαιτέρως παλιά κουφώματα (όταν έξω φυσάει, μέσα κουνιούνται οι κουρτίνες κιας είναι κλειστά τα παράθυρα), λίγο κάποιες βλάβες στον καυστήρα, με έκαναν να πηγαίνω στο σχολείο με ισωθερμικό κολλάν και ορειβατικά μποτάκια. Προς το τέλος του Φλεβάρη είπα να θερμομετρήσω το εργαστήριο τρια (Μνηστήρες). Η μέτρηση έγινε με τα καλοριφέρ σε λειτουργία κατά την διάρκεια μιας όχι και τόσο κρύας μέρας.

Το αποτέλεσμα με εξέπληξε: 11.6 βαθμοί κεσλίου ήταν οι θερμοκρασία και 41% η υγρασία. στο εργαστήριο τρια. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, με το ΒΠ τελικά κάναμε ένα πολύ καλό τριώρο εργαστηριακό μάθημα "συντήρησης ΗΥ"