το ιστολόγιο ενός Κύριου των Υπολογιστών ;-)

Άδεια χρήσης περιεχομένου

Creative Commons Licence
Το περιεχόμενο του ιστολογίου παρέχεται με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε εταιρία Πληροφορικής στον Πολύγυρο


Την Παρασκευή 06-04-2012 (την τελευταία μέρα μαθημάτων πριν τις διακοπές του Πάσχα) οι μαθητές το τομέα Πληροφορικής (Β και Γ τάξη) επισκέφτηκαν την εταιρία πληροφορικής Αφοί Παπαπαναγιώτου ΟΕ στον Πολύγυρο.

Στόχος της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να πάρουν μια γεύση από την πραγματική πραγματικότητα του πραγματικού (!) κόσμου του επαγγελματικού χώρου της Πληροφορικής. Με άλλα λόγια, μέσα από την αφήγηση ενός επαγγελματία του χώρου, να δουν από την οπτική του μελλοντικού επαγγελματία της πληροφορικής πως είναι οργανωμένη μια επιχείρηση πληροφορικής.

Εκεί μας υποδέχθηκε ο Γιώργος (ή μήπως Νίκος;) ο οποίος αποδείχθηκε ιδανικός για την δουλειά που τον θέλαμε...

Παλιός απόφοιτος του ΕΠΑΛ, που συνέχισε τις σπουδές του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στο εξωτερικό, ενθουσιώδης, νεαρός, με όρεξη και αγάπη για την πληροφορική μίλησε στα παιδιά για τουλάχιστον 45 λεπτά (χωρίς να τα κάνει ούτε λεπτό να βαρεθούν) θίγοντας σχεδόν τα πάντα που άπτονται του χώρου.

Οι ερωτήσεις και τα σχόλια  πέφταν βροχή, ο χρόνος μας πέρασε γρήγορα και ξεκινήσαμε για το σχολείο με την δέσμευση να επαναλάβουμε παρόμοιες επισκέψεις σε χώρους εργασίας που απασχολούνται πληροφορικοί...


Στα μελλοντικά σχέδια είναι ο ΟΤΕ, η Νομαρχία, ο Δήμος, ένα Netcafe και 2-3 καταστήματα πληροφορικής που υπάρχουν ακόμη στον Πολύγυρο...