το ιστολόγιο ενός Κύριου των Υπολογιστών ;-)

Άδεια χρήσης περιεχομένου

Creative Commons Licence
Το περιεχόμενο του ιστολογίου παρέχεται με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Θετικά πρότυπα: για δείτε τι έκανε μια μαθήτρια του ΓΕΛ Πολυγύρου...




Αντιγράφω ένα άρθρο από το http://www.halkidikinews.gr/ που αφορά στην επιτυχία μας μαθήτριας του ΓΕΛ Πολυγύρου.

Της εύχομαι καλή συνέχεια και ελπίζω να αποτελέσει θετικό πρότυπο για όλους μας.

Ολόκληρο το άρθρο είναι διαθέσιμο εδώ
Διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 1.300 νέους ηλικίας από 14 έως 25 ετών από όλο τον κόσμο και εξέφρασε την άποψή της για τον «Πολιτισμό της Ειρήνης».

H μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Πολυγύρου Έλενα Καρανταγλή μέσα από ένα μικρό video clip και με δημιουργική φαντασία κατάφερε να συγκινήσει και διακριθεί στον διεθνή διαγωνισμό της UNESCO "Pathways to a culture of peace", στην κατηγορία του Video Clip. Κατάφερε να κάνει υπερήφανη τη Χαλκιδική και την Ελλάδα!

Η Έλενα Καρανταγλή συμμετείχε στη Διεθνή Συνδιάσκεψη για τον εθελοντισμό των νέων και το διάλογο, στις 3-5 Δεκεμβρίου στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όπου βραβεύτηκε από την ίδια τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα και τον Πρίγκιπα Faisal Bin A;Ebdullah της Σαουδικής Αραβίας.



Οι κατηγορίες ήταν στο δοκίμιο , στη φωτογραφία , στο βίντεο και στις γραφικές τέχνες. Η Έλενα ετοίμασε ένα πρωτότυπο, με stop-motion τεχνική, video και του έδωσε τον τίτλο «Οι Σπόροι της Ειρήνης ".

Τα έργα αξιολογήθηκαν από μία επιτροπή με βάση την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα τους, με την οποία οι νέοι συμμετέχοντες αντιλαμβάνονται και εξέφρασαν το όραμά τους για την ειρήνη και τη μη βία. Στο τέλος των συζητήσεων τα έργα που επελέγησαν, αποτυπώνουν την ικανότητα των δημιουργών να αναδείξουν τις βασικές αξίες του πολιτισμού της ειρήνης και της μη βίας , συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού της διαφορετικότητας , του διαπολιτισμικού και διαθρησκευτικού διαλόγου , της δικαιοσύνης και της ισότητας .