το ιστολόγιο ενός Κύριου των Υπολογιστών ;-)

Άδεια χρήσης περιεχομένου

Creative Commons Licence
Το περιεχόμενο του ιστολογίου παρέχεται με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Τελετή βράβευση διαγωνισμών Πληροφορικής του Νομού Χαλκιδικής


Για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του υπεύθυνου ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ν. Χαλκιδικής (Βασίλη Σταφανίδη) να τρέξει δύο διαγωνισμούς πληροφορικής:
έχω ξαναγράψει στο παρελθόν εδώ εδώ κι εδώ.

Το κερασάκι στη τούρτα ήταν η τελετή βράβευσης που διοργανώθηκε την Παρασκευή 2-5-2014 στο ΓΕΛ Πολυγύρου.

Την Παρασκευή λοιπόν πηγαίνω στο ΓΕΛ Πολυγύρου (τρέχοντας ως συνήθως γιατί είχαμε ενημέρωση του Γυμνασίου Πολυγύρου στις 12:45 κι έπρεπε να επιστρέψω) κι ενώ περίμενα να είμαστε εμείς κι εμείς σε μια τυπική διαδικασία, μπαίνω σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο από μαθητές, καθηγητές και γονείς.


Πριν από αυτό βέβαια, στο διάδρομο συνάντησα τον Βασίλη.


"Ξανά-μπράβο ρε συ Βασίλη για την πρωτοβουλία (ευνοούσα την τελετή βράβευσης γιατί για τους διαγωνισμούς του τα έχω ήδη πει) να βραβεύσεις τους μαθητές αλλά και τους συναδέλφους για τις ιστοσελίδες. Αναδεικνύεις και επιβραβεύεις ηθικά με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια τους..."

¨Κάστε να δεις και τα δώρα σας" με διακόπτει ο Βασίλης.

"Έλα ρε συ τι δώρα, το σημαντικό είναι η συμμετοχή, και η ηθική ανταμοιβή..."

"Είναι τάμπλετ..." με ξανα-διακόπτει...

"ΤΑΜΠΛΕΤ; Ξέχνα αυτό που μόλις είπα περί ηθικής ανταμοιβής, ανασκευάζω, το τάμπλετ είναι μια χαρά ;-)"

Ο Βασίλης παρουσίασε σύντομα τους διαγωνισμούς και στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση (και η επίδοση των τάμπλετς ;-)).

Εγώ κλασικά με το που πήρα το μικρόφωνο (αν και πολύ αγχωμένος) δεν το άφηνα γιατί ήθελα να πω...


πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε τη δυνατότητα εμπλοκής των μαθητών σε τέτοιες δράσεις που από τη μία αναδεικνύουν τις ιδιαίτερες ικανότητες τους και από την άλλη τη σημασία του προγραμματισμού ως γνωστικού αντικειμένου με ιδιαίτερα θετικές επαγγελματικές προοπτικές (για δες την παρουσίαση αλλά και εδώ)

επίσης




ότι ο διαγωνισμός ιστοσελίδων έδωσε τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαμε να γνωρίσουμε τις ιστοσελίδες που διατηρούν συνάδελφοι στον νομό Χαλκιδικής. Αν και χρόνια στον Πολύγυρο ομολογώ ότι δε γνώριζα ότι τόσοι πολλοί συνάδελφοι διατηρούν τόσο αξιόλογες ιστοσελίδες. Τέλος για μένα η βράβευση αποτέλεσε αφορμή για να σουλουπώσω λίγο το template του blog αλλά και την πλοηγησιμότητα του (για δείτε εδώ).

Αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς η βράβευση της ιστοσελίδας του δημοτικού σχολείου της Ολύνθου και του υπεύθυνου κ. Βασίλη Μησαηλίδη ο οποίος κέρδισε το πρώτο βραβείο σε όλες τις κατηγορίες!!!

Τέτοιες πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τη δουλειά που γίνεται στο δημόσιο σχολείο, ιδιαίτερα στις μέρες μας που η γενικότερη τάση που επικρατεί είναι η υπογράμμιση και ανάδειξη των κακώς κείμενων, είναι ιδιαίτερα σημαντικές και μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα "παιδιά μας".