το ιστολόγιο ενός Κύριου των Υπολογιστών ;-)

Άδεια χρήσης περιεχομένου

Creative Commons Licence
Το περιεχόμενο του ιστολογίου παρέχεται με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Μα που είναι οι καλλιτέχνες; Να που είναι οι καλλιτέχνες: Σίλας Σεραφείμ: "Οι άνθρωποι αγαπούν τα χρώματα"


Στο πλαίσιο της εκστρατείας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες «Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ» (www.1againstracism.gr), γνωστοί κωμικοί στέλνουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό. 

Στο πρώτο σποτάκι ο ηθοποιός και stand up comedian Σίλας Σεραφείμ μας λέει «Οι άνθρωποι αγαπούν τα χρώματα»!



Τη δουλειά του Σίλα την παρακολουθούσα τόσο στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105.8 (πριν το κλείσουν) όσο και στα 5λεπτα βιντεάκια που σκάρωνε και ανέβαζε στο comedylab και στο silas.gr. Έξυπνη σκηνοθεσία, καυστικό χιούμορ, ξεκαρδιστικό γέλιο, έξυπνες ατάκες, χειρονομίες και γκριμάτσες αλλά το σημαντικότερο κρυστάλλινη σκέψη / άποψη για δύσκολα ζητήματα που άλλοι δεν τολμούσαν καν να αγγίξουν, διατυπωμένη με πεντακάθαρο και κατανοητό τρόπο / λόγο.

Τον Οκτώβρη του 2012 αποφασίσαμε να προσεγγίσουμε, στα πλαίσια της γιορτής της 28ης, το ρατσισμό και σκεφτήκαμε να ζητήσουμε από το Σίλα (χωρίς να γνωριζόμαστε) να μας ετοιμάσει ένα σχετικό βιντέακι. Η ανταπόκριση του καλλιτέχνη στο μέιλ ενός άγνωστου σχολείου ήταν άμεση και το βιντεάκι ήταν έτοιμο σε 1-2 μέρες δίνοντας απάντηση (με το παράδειγμα του) στην ερώτηση μα που είναι οι καλλιτέχνες σε αυτή τη δύσκολη εποχή;

Για δείτε...




Και εδώ είναι κάποιες εικόνες από τις πρόβες της γιορτής...