το ιστολόγιο ενός Κύριου των Υπολογιστών ;-)

Άδεια χρήσης περιεχομένου

Creative Commons Licence
Το περιεχόμενο του ιστολογίου παρέχεται με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Υλικό Υπολογιστών: Σημειώσεις μαθήματος και κουτί κεντρικής μονάδας


Με το βιβλίο του μαθήματος να έχει εκδοθεί δέκα χρόνια πριν (δείτε παλιότερη ανάρτηση) ο μόνος τρόπος για να κάνεις μάθημα χωρίς να σε κοιτάνε οι μαθητές όπως θα κοιτούσαν έναν παλαιοντολόγο μέσα σε μουσείο ήταν η δημιουργία παρουσιάσεων για κάθε κεφάλαιο του μαθήματος ξεχωριστά. Η πλάκα είναι ότι ακόμη και αυτές οι παρουσιάσεις έπρεπε κάθε χρόνο να τροποποιούνται για να παραμένουν (στοιχειωδώς) επίκαιρες.

Το πρόβλημα του βιβλίου για μελέτη στο σπίτι όμως παρέμενε μιας και δεν είχαν όλοι οι μαθητές τη δυνατότητα να μελετήσουν τις παρουσιάσεις στο σπίτι τους χρησιμοποιώντας υπολογιστή και η φωτοτύπιση των παρουσιάσεων για όλους τους μαθητές δεν ήταν δυνατή.

Τη λύση έδωσε ο συνάδελφος Μανώλης Κιαγίας ο οποίος συνέταξε το "Υλικό των Υπολογιστών με εικόνες" το οποίο σε 23 σελίδες συμπυκνώνει τα βασικά.

Το βιβλίο, μαζί με τις παρουσιάσεις και μαζί με βιντεάκια σαν το Βίντεο της εκπαιδευτικής τηλεόρασης για το υλικό των υπολογιστών αλλά και πολλά άλλα θα είναι το υλικό του μαθήματος για τη φετινή χρονιά.

Ξεκινώντας με το κουτί (case) του υπολογιστή μας μερικά βίντεο...

Τα βασικά της επιλογής κουτιού για τον υπολογιστή μου.

Τα βασικά των μεγεθών των κουτιών για του υπολογιστή μου (στα γρήγορα).

Τα 10 καλύτερα κουτιά του 2014

Τα 5 καλύτερα κουτιά του 2013