το ιστολόγιο ενός Κύριου των Υπολογιστών ;-)

Άδεια χρήσης περιεχομένου

Creative Commons Licence
Το περιεχόμενο του ιστολογίου παρέχεται με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Coding Ground web-based περιβάλλον προγραμματισμού για Pascal (και όχι μόνο)


Το web-based περιβάλλον προγραμματισμού Coding Ground για Pascal είναι διαθέσιμο εδώ


Το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα του Δομημένου Προγραμματισμού χρησιμοποιεί την Pascal (!) ως γλώσσα υλοποίησης / ανάπτυξης.

Για τα λειτουργικά της μάικροσοφτ υπάρχουν μια σειρά από επιλογές περιβαλλόντων (plural) ανάπτυξης: PAME (Pascal Made Easy), DYNALAB, Free Pascal, Turbo Pascal, κλπ.

Έλα όμως που έχουμε στήσει το εργαστήριο μας σε Ubuntu Linux LTSP. Μία λύση είναι η εγκατάσταση εικονικής μηχανής και η εκτέλεση των παραπάνω σε περιβάλλον Windows. Η άλλη περίπτωση είναι η εγκατάσταση του Lazarous αλλά από μια γρήγορη ματιά μου φάνηκε πολύ φορτωμένο για τους μαθητές μου.

Τότε ήταν που μου ήρθε τη επιφοίτηση: μιας και όλα πάνε να γίνουν web-based μήπως υπάρχει κάποιο on-line περιβάλλον για ανάπτυξη / μετάφραση / εκτέλεση κώδικα σε Pascal; Το γκούγκλαρα και βουαλά...

Στο codinground μεταξύ των δεκάδων compilers υπάρχει και αυτός της Pascal.

Κάντε κλικ εδώ και καλή διασκέδαση.


2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Πού λόγος για αλλαγή του περιβάλλοντος εκμάθησης. Εντάξει η Pascal είναι μια όντως καλή γλώσσα για ένα αρχάριο, αλλά αφού μαθαίνεις που μαθαίνεις κάποιον, γιατί δεν τον μαθαίνεις σε μια πλέον μοντέρνα γλώσσα; Πρέπει κάποια στιγμή να υπάρχει εξέλιξη. Τι κακό έχει να διδάξεις σε Python, Ruby ή ό,τι άλλο μοντέρνο; Ειδικά η Python φημίζεται ως γλώσσα εύκολη στην εκμάθηση, άρα ιδανική για να διδάξει κανείς προγραμματισμό.

Anyway...

Unknown είπε...

Οι βασικές αρχές προγραμματισμού σε όλες τις γλώσσες είναι ίδιες. Άλλωστε στόχος του μαθήματος είναι η αλγοριθμική σκέψη.

Keep in mind guys.