το ιστολόγιο ενός Κύριου των Υπολογιστών ;-)

Άδεια χρήσης περιεχομένου

Creative Commons Licence
Το περιεχόμενο του ιστολογίου παρέχεται με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Προγραμματισμός Υπολογιστών: Χριστουγεννιάτικη επανάληψη...


Οι γιορτές είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ξεκούραση, διασκέδαση, σπάσιμο της καθημερινής (σχολικής) ρουτίνας, κλπ. Ταυτόχρονα όμως, μιας και οι μέρες των διακοπών είναι πολλές, έχετε την ευκαιρία να συμπληρώσετε τυχών "κενά" που έχουν μείνει από τα μέχρι τώρα μαθήματα και να κάνετε επανάληψη της διδαχθείσας ύλης ώστε να πάρουμε τη στροφή για να μπούμε στην τελική ευθεία...

Βλέποντα το ημερολόγιο εντόπισα δύο τετραήμερα (μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και Πρωτοχρονιάς και Φώτων) κατά τη διάρκεια των οποίων θα μπορούσατε να αφιερώσετε μία με δύο ώρες την ημέρα για να ασχοληθείτε με τον προγραμματισμό (συνολικά δηλαδή 10 - 16 ώρες σε 15 μέρες, όχι και τόσο άσχημα) και να καλύψετε τα κεφάλαιο που μέχρι στιγμής έχουμε δει (κεφάλαια 4, 7, 8, 9 και 10).

Πριν ξεκινήσετε το διάβασα σας βρείτε περιβάλλον προγραμματισμού για να λύσετε τις ασκήσεις σας. Προτείνω
  • είτε να εγκαταστήσετε το PAME - Pascal Made Easy (οδηγίες εδώ
  • είτε να χρησιμοποιήσετε μέσα από το σελιδομετρητή σας (Chrome, Firefox, κλπ) χωρίς εγκατάσταση το περιβάλλον προγραμματισμού σε Pascal της CodingGroud(κλικ εδώ)
Αφού τελειώσετε με το περιβάλλον προγραμματισμού προτείνω να διαβάσετε τα κεφάλαια του μαθήματος με την εξής σειρά: ξεκινήστε από το κεφάλαιο 8, συνεχίστε με το 9, το 10, επιστρέψτε στο 4 και τελειώστε με το 7.

Προτείνω να διαβάστε τη θεωρία των παραπάνω κεφαλαίων από εδώ

Μετά το τέλος της θεωρίας κάθε κεφαλαία δοκιμάστε να απαντήσετε στις ερωτήσεις που βρίσκονται στο τέλος του. Ελέγξτε αν οι απαντήσεις σας ήταν σωστές από εδώ

Τέλος λύστε οπωσδήποτε τις ασκήσεις των κεφαλαίων που θα βρείτε εδώ

Αυτό ήταν, τελειώσατε ;-)

Καλές γιορτές με υγεία για εσάς και τις οικογένειες σας!!!