το ιστολόγιο ενός Κύριου των Υπολογιστών ;-)

Άδεια χρήσης περιεχομένου

Creative Commons Licence
Το περιεχόμενο του ιστολογίου παρέχεται με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Σειρά βιβλίων για την Πληροφορική στο Δημοτικό




Αντιγράφω από το site pe19.gr που αντέγραψε από το site του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου:

Η σειρά βιβλίων Computer Masti περιλαμβάνει 8 βιβλία για τη διδασκαλία της επιστήμης των υπολογιστών σε μαθητές ηλικίας από 6 ετών και άνω. Περιλαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων τόσο στον υπολογιστή όσο και unplugged. Τα βιβλία ακολουθούν σύγχρονες τεχνικές διδασκαλίας, μειώνοντας την παρέμβαση του εκπαιδευτικού και παροτρύνοντας την αναζήτηση της γνώσης από τους μαθητές μέσα από “ελκυστικά” προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν. Ο Σύλλογος έκανε μια καταγραφή στα ελληνικά των αντικειμένων που περιλαμβάνονται στα βιβλία καθώς και για τις βαθμίδες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Τα φύλλα εργασίας του πρώτου βιβλίου της σειράς Computer Masti μεταφρασμένα στα ελληνικά.

To 3o βιβλίο της σειράς Computer Masti περιέχει μια πλούσια γκάμα δραστηριοτήτων. Μεταξύ άλλων, δύο κεφάλαια είναι αφιερωμένα στο περιβάλλον προγραμματισμού Scratch και ένα κεφάλαιο στην επεξεργασία κειμένου. Μπορείτε να κατεβάσετε τις δραστηριότητες του 3ου βιβλίου της σειράς Computer Masti μεταφρασμένες στα ελληνικά. Οι δραστηριότητες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μαθητές τόσο του Δημοτικού όσο και του Γυμνασίου.

Ακολουθεί χάρτης με τα αντικείμενα του μαθήματος της Πληροφορικής στα Δημοτικά ανά τάξη. Στο χάρτη περιλαμβάνονται και προτεινόμενες πηγές δραστηριοτήτων (περιλαμβάνονται τα βιβλία της σειράς Computer Masti) για κάθε διδακτικό αντικείμενο.

Τα βιβλία της σειράς Computer Masti στα αγγλικά θα τα βρείτε εδώ:
https://www.cse.iitb.ac.in/~sri/ssrvm/