το ιστολόγιο ενός Κύριου των Υπολογιστών ;-)

Άδεια χρήσης περιεχομένου

Creative Commons Licence
Το περιεχόμενο του ιστολογίου παρέχεται με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Οι μαθητές του ΠΣΠΘ παρακολουθούν το πρόγραμμα σπουδών υπολογιστικής σκέψης του Code.org



Με αφορμή την Ευρωπαϊκή εβδομάδα προγραμματισμού CodeWeek οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα εμπλακούν σε δραστηριότητες προγραμματισμού και υπολογιστικής σκέψης στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μας.

Ειδικότερα..

Οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου θα έρθουν σε επαφή με το πρόγραμμα σπουδών υπολογιστικής σκέψης της πλατφόρμας code.org. Περισσότερα ΕΔΩ

Η ηλεκτρονική τάξη της Β' Δημοτικού είναι διαθέσιμη ΕΔΩ

Η ηλεκτρονική τάξη της Γ' Δημοτικού είναι διαθέσιμη ΕΔΩ

Η ηλεκτρονική τάξη της Δ' Δημοτικού  είναι διαθέσιμη ΕΔΩ

Η ηλεκτρονική τάξη της Ε' Δημοτικού είναι διαθέσιμη ΕΔΩ

Η ηλεκτρονική τάξη της Στ' Δημοτικού είναι διαθέσιμη ΕΔΩ

<Τι είναι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού;>

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει σκοπό να φέρει σε επαφή το κοινό και κυρίως τους νέους και τα παιδιά, με τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις νέες τεχνολογίες.


< Γιατί συμμετέχουμε; >
Γιατί ο προγραμματισμός βοηθά στην ανάπτυξη των ικανοτήτων του 21ου αιώνα, όπως η υπολογιστική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων, η δημιουργικότητα και η ομαδική εργασία. Η Εβδομάδα Προγραμματισμού προσφέρει σε όλους τους μαθητές τη δυνατότητα να κάνουν τα πρώτα τους βήματα ως δημιουργοί ψηφιακού περιεχομένου.

< Τι ακριβώς θα κάνουμε στο σχολείο μας;>
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, δημιουργήσαμε για τους μαθητές όλων των τάξεων προσωπικούς λογαριασμούς στην πλατφόρμα υπολογιστικής σκέψης code.org με σκοπό να εμπλέξουμε τους μαθητές (κατά τη διάρκεια 2-3 διδακτικών ωρών) σε σχετικές δραστηριότητες. Εσείς (οι γονείς / κηδεμόνες) θα έχετε τη δυνατότητα πρόσβασης στην πλατφόρμα μέσα από τους λογαριασμούς των μαθητών, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς χρησιμοποιώντας τα στοιχεία πρόσβασης της καρτέλας CodeWeek που έχει ήδη επιδοθεί στους μαθητές. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προγραμματίσετε μαζί με τα παιδιά σας και στην συνέχεια να μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρίας σας :-)

Καλή ψυχαγωγία…

Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαι στη διάθεση σας

Το έντυπο σε εκτυπώσιμη μορφή είνια διαθέσιμη ΕΔΩ και ΕΔΩ