το ιστολόγιο ενός Κύριου των Υπολογιστών ;-)

Άδεια χρήσης περιεχομένου

Creative Commons Licence
Το περιεχόμενο του ιστολογίου παρέχεται με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Επισκευή της δομημένης καλωδίωσης = Δημιουργική αντίδραση στο κλίμα απαισιοδοξίας



Δεύτερη μέρα στο σχολείο. Μπαίνουμε λίγες ώρες στις τάξεις. Αρκετός ελεύθερος χρόνος και "Αργία μήτηρ πάσης κακίας"

Οπότε αντί να καθόμαστε και να κλαίμε τη μοίρα μας και να υπολογίζουμε τις περικοπές που μας κάναν είπαμε με τον Κώστα (ο οποίος αν ήταν ινδιάνος θα τον λέγανε "ο δε λέω όχι ποτέ") να επισκευάσουμε την δομημένη καλωδίωση του IT-lab3 (έργου μνηστήρων) και να προσθέσουμε 3 πρίζες ακόμη για να μπορούμε να έχουμε 14 σταθμούς εργασίας και έναν server.

Καλώδιο είχαμε, πριζάκια έφερε ο Κώστας (μάλλον θα τα πληρώσουμε ρεφενέ), πρέσες και κοπίδια είχα προλάβει να αγοράσω πέρυσι, βγάλαμε τα καπάκια της δομημένης και ξεκινήσαμε.

Μετά από 2 ώρες η αποστολή είχε εκτελεστεί. Ελέγξαμε όλες τις υπάρχουσες πρίζες, προσθέσαμε τρεις καινούριες, τακτοποιήσαμε τα καλώδια στο rach, και βάλαμε μέσα στα κανάλια τα καλώδια που φεύγαν από το rack για τα γραφεία των καθηγητών και του ΣΕΛ / ΕΠΑΣ.

Κάτι τέτοιο δεν είχα ξανακάνει ούτε εγώ ούτε ο Κώστας για αυτό και η ικανοποίηση από το επιτυχές αποτέλεσμα ήταν μεγάλη.

Αύριο θα στήσουμε το ασύρματο hot-spot.