το ιστολόγιο ενός Κύριου των Υπολογιστών ;-)

Άδεια χρήσης περιεχομένου

Creative Commons Licence
Το περιεχόμενο του ιστολογίου παρέχεται με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

On-line τεστ για τον Εθισμό στο διαδίκτυο



On-line τεστ για τον Εθισμό στο διαδίκτυο



Το παρόν τεστ εθισμού στο διαδίκτυο είναι αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα: http://dide.sam.sch.gr/keplinet/images/article-other/iat/iat.html

Οδηγίες Χρήσης (διαβάστε με προσοχή)

Η παρούσα εφαρμογή σας επιτρέπει να διεξάγετε μόνοι σας ένα σύντομο Τεστ Εθισμού στο Διαδίκτυο. Συνεπώς το τεστ επιχειρεί να ελέγξει μόνο θέματα εθισμού στο διαδίκτυο και όχι άλλου είδους εθισμούς. 

Το Τεστ αποτελείται από 20 ερωτήσεις που απαντάτε χρησιμοποιώντας την κλίμακα: 
  • 1 = Σπάνια
  • 2 = Περιστασιακά
  • 3 = Συχνά
  • 4 = Πολύ συχνά και 
  • 5 = Πάντα. 
Από τις απαντήσεις σας προκύπτει μια βαθμολογία που κυμαίνεται από 20 έως 100 και δίνει μια εκτίμηση για το αν και πόσο είστε εθισμένος στο Διαδίκτυο ή αν και κατά πόσο εμφανίζετε Συμπεριφορά Εξάρτησης από το Διαδίκτυο (ΣΕΔ). Η εκτίμηση που παρέχει το Τεστ Εθισμού στο Διαδίκτυο είναι γενική και σας κατατάσσει σε μια από τις κατηγορίες του ήπιου, μέτριου ή σοβαρού εθισμού στο Διαδίκτυο.

Σημαντικό: Το Tεστ Εθισμού στο Διαδίκτυο ΔΕΝ μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει την εξέταση από κάποιον ειδικό όπως έναν ψυχίατρο και παρέχει απλώς μια εκτίμηση και όχι διάγνωση. Αν υποπτεύεστε ότι εσείς ή κάποιο κοντινό σας πρόσωπο πάσχει από εθισμό στο Διαδίκτυο ή εμφανίζει Συμπεριφορά Εξάρτησης από το Διαδίκτυο θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό και ΌΧΙ ένα τεστ στο Διαδίκτυο. Αν θέλετε να διερευνήσετε περαιτέρω το θέμα του Εθισμού στο Διαδίκτυο μπορείτε να επισκεφθείτε το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) ή την Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.).

Αποποίηση ευθυνών: Το παρόν Τεστ Εθισμού στο Διαδίκτυο παρέχει απλώς μια εκτίμηση και δεν αποτελεί διάγνωση η οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνεται από κάποιον ειδικό. Η εφαρμογή παρέχεται ως έχει και ο δημιουργός της δεν φέρει καμιά ευθύνη.

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων: Η εφαρμογή εκτελείται εξ ολοκλήρου τοπικά στον υπολογιστή σας. Καμία μεταφορά δεδομένων δεν συμβαίνει από και προς κανέναν εξυπηρετητή κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης πέρα από την αρχική φόρτωση της σελίδας. Δεν πραγματοποιείται καμία συλλογή δεδομένων.

Άδεια Χρήσης: Το παρόν Τεστ Εθισμού στο Διαδίκτυο αποτελεί μετάφραση στα ελληνικά του Internet Addiction Test της Dr. Kimberly Young (1998) και η κλίμακά του προέρχεται από την προασαρμογή των κριτηρίων για την παθολογική ενασχόληση με τα τυχερά παίγνια του DSM-IV. Παρέχεται για προσωπική χρήση. Η εφαρμογή Τεστ Εθισμού στο Διαδίκτυο παρέχεται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0). Ανάπτυξη-Δημιουργία: Κατεβάογλου Στυλιανός - Τεχνικός ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Σάμου - http://dide.sam.sch.gr/keplinet. Μπορείτε να ανοίξετε το Τεστ Εθισμού στο Διαδίκτυο σε νέο παράθυρο.

Αφού απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις, πατήστε στο «Ολοκλήρωση Τεστ» και η εφαρμογή θα υπολογίσει τη βαθμολογία σας στο τεστ προσθέτοντας τους αριθμούς που αντιστοιχούν στις απαντήσεις που έχετε επιλέξει για κάθε ερώτηση. Όσο υψηλότερη είναι βαθμολογία σας, τόσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο της εξάρτησής σας και τα προβλήματα που προκαλεί η χρήση του Διαδικτύου στη ζωή σας. Μετά την ολοκλήρωση του τεστ, η εφαρμογή θα σας παρουσιάσει την κατηγορία που ταιριάζει καλύτερα στη συνολική βαθμολογία σας (ήπιος, μέτριος ή σοβαρός εθισμός στο Διαδίκτυο). Έπειτα, δείτε και πάλι τις ερωτήσεις στις οποίες απαντήσατε «Πολύ συχνά» ή «Πάντα» και αναρωτηθείτε αν είχατε συνειδητοποιήσει ότι αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για εσάς.

Το τεστ είναι διαθέσιμο ΕΔΩ