το ιστολόγιο ενός Κύριου των Υπολογιστών ;-)

Άδεια χρήσης περιεχομένου

Creative Commons Licence
Το περιεχόμενο του ιστολογίου παρέχεται με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Bebras: Ανακαλύπτουμε μαζί τον κόσμο της Υπολογιστικής Σκέψης!




Το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - Δημοτικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές των Β’ - Στ’ τάξεων να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό υπολογιστικής σκέψης Bebras ο οποίος θα υλοποιηθεί το διάστημα 25–04 Δεκεμβρίου 2019 (παράταση). 

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό έχει διάρκεια 35 λεπτά της ώρας και περιλαμβάνει την απάντηση 10 σύντομων προβλημάτων ή ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών που απαιτούν την εφαρμογή λογικής και υπολογιστικής σκέψης. Τα θέματα είναι διασκεδαστικά και ελκυστικά και βασίζονται σε σημαντικά προβλήματα που συχνά αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες της Πληροφορικής. Είναι διατυπωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην απαιτείται προηγούμενη τυπική γνώση για να απαντηθούν, αλλά λογική σκέψη και υπολογιστική νοοτροπία. Στόχος είναι οι μαθητές/τριες να λύσουν σωστά όσο περισσότερα προβλήματα μπορούν στον διαθέσιμο χρόνο.

Τόσο η εγγραφή όσο και η συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό θα γίνει από το σχολείο, στα πλαίσια του μαθήματος της πληροφορικής. Από τους γονείς δεν απαιτείται κάποια επιπλέον ενέργεια εκτός της έγγραφης συναίνεσης συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό καθώς και παραδείγματα θεμάτων μπορείτε να βρείτε και να επιχειρήσετε να λύσετε με τα παιδιά σας στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού https://bebras.gr/

Ειδικότερα
  • παραδείγματα θεμάτων ΕΔΩ
  • θέματα παλιότερων διαγωνισμών ΕΔΩ
  • πλατφόρμα διαγωνισμού ΕΔΩ