το ιστολόγιο ενός Κύριου των Υπολογιστών ;-)

Άδεια χρήσης περιεχομένου

Creative Commons Licence
Το περιεχόμενο του ιστολογίου παρέχεται με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Οδηγός αναφοράς για την Εξ Αποστάσεως Σχολική Εκπαίδευση


Οδηγός αναφοράς για την Εξ Αποστάσεων Σχολική Εκπαίδευση

Η Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση είναι κάτι πολύ διαφορετικό από το
παίρνω έναν υπολογιστή με κάμερα και μικρόφωνο και κάνω το μάθημα από το σαλόνι του σπιτιού μου
είναι (μεταξύ άλλων)
η υποβοηθούμενη από τα μέσα τεχνολογίας και επικοινωνίας εκπαίδευση με μικρή ή καθόλου διαπροσωπική ή σε τάξη επαφή μεταξύ εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου που υλοποιείται μέσα σε ένα σαφώς ορισμένο πλαίσιο
Την τελευταία εβδομάδα καταγράφονται πολυάριθμες πρωτοβουλίες και προσπάθειες για την σχεδίαση, υλοποίηση και παροχή μαθητών εξ αποστάσεως.

Δεδομένων των συνθηκών (ελλείψεις σε υποδομές, τεχνολογικός αναλφαβητισμός μαθητών/εκπαιδευτικών, έλλειψη ψηφιακού υλικού) και λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση/ψυχολογία λόγω εγκλεισμού οι πρωτοβουλίες αυτές φαντάζουν στα μάτια μου (σχεδόν) συγκινητικές :-)

Με σκοπό να λειτουργήσει υποστηρικτικά προς τις πρωτοβουλίες αυτές συνάχθηκε ο οδηγός που θα βρείτε εδώ. Ο οδηγός αυτός επιχειρεί να οριοθετήσει ένα πλαίσιο αναφορικά με την Εξ Αποστάσεων Εκπαίδευση και έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι επαναχρησιμοποιήσιμος (διανέμεται με ανοιχτή άδεια χρήσης).

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμος

Ο οδηγός συντάχθηκε κατά τη διάρκεια σχεδίασης και υλοποίησης του προγράμματος ΕξΑΕ του ΠΣΠΘ - Δημοτικού.