το ιστολόγιο ενός Κύριου των Υπολογιστών ;-)

Άδεια χρήσης περιεχομένου

Creative Commons Licence
Το περιεχόμενο του ιστολογίου παρέχεται με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Οι 8 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για video meetings!



Οι 8 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για video meetings!

Αναδημοσίευση από εδώ

8 από τις καλύτερες δωρεαν εφαρμογες για video meeting !

Οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν σκοπό να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, ειδικά αυτή τη περίοδο που ο Κορωναϊός μας έχει κλείσει στο σπίτι. Η ανάπτυξη video meetings εφαρμογών όπως το WhatsApp ήταν είναι μεγάλο βήμα για τη βελτίωση της επικοινωνίας. Σε περιόδους όπως το ξέσπασμα του Κορωναϊού, οι εφαρμογές για βιντεοκλήσεις μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμες.

Η μεγάλη ταλαιπωρία ξεκινά όταν πρέπει να διαλέξουμε μια εφαρμογή που να είναι δωρεάν, να παρέχει καλή εξυπηρέτηση και να είναι συμβατή με περισσότερες πλατφόρμες. Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές στο διαδίκτυο, αλλά όταν απαιτείται μια επαγγελματική συνάντηση, προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη εφαρμογή με αποτελεσματικά εργαλεία τα οποία να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εύκολα κατά τη διάρκεια των συνεδρίων.

1) Zoom Meetings



Το Zoom Meetings είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές για video meeting. Χρησιμοποιείται για την οργάνωση επαγγελματικών συναντήσεων και είναι συμβατή με smartphones.

Οι συναντήσεις στην εφαρμογή μπορούν να αποθηκευτούν στο cloud, κάτι το οποίο θεωρείται πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό. Η εφαρμογή παρέχει ποιότητα ήχου και εικόνας HD. Μπορεί επίσης να χειριστεί περίπου 1000 συμμετέχοντες ταυτόχρονα. Στην πραγματικότητα, είναι το πιο κατάλληλο λογισμικό ηλεκτρονικής συνάντησης για μεγάλες συγκεντρώσεις.

Χαρακτηριστικά:
Μπορεί άνετα να χειριστεί 100 συμμετέχοντες σε ενιαία κλήση.
Δεν υπάρχει περιορισμός στις συγκεντρώσεις.
Διάρκεια έως και 40 λεπτά.

2) Google Hangouts Meetings



Αυτή είναι μία από τις πιο αξιόπιστες εφαρμογές διαθέσιμες για όλες τις μεγάλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, Mac, Android και iOS. Η πιο σημαντική λειτουργία του Google Hangouts είναι το Screen Sharing. Με άλλα λόγια, οι χρήστες μπορούν να βλέπουν την οθόνη του καθενός κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. Η εφαρμογή λειτουργεί άψογα σε κινητές συσκευές, και επίσης υπάρχει στο G suite.

Χαρακτηριστικά:
Ο κάθε χρήστης μπορεί να έχει διαφορετικά δικαιώματα.
Υποστήριξη από αρκετές συσκευές.
HD ποιότητα.

3) Go To Meeting



Οι εφαρμογές Go To Meeting και Zoom Meeting έχουν παρόμοιες δυνατότητες . Το Go To Meeging είναι συμβατό με τις περισσότερες από τις συσκευές, όπως PC, Mac και smartphones με λειτουργικό σύστημα Android. Η εφαρμογή αυτή, επίσης μπορεί να καταγράφει τις συνεντεύξεις στο cloud. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι ότι δέχεται φωνητικές εντολές από την Siri της Apple.

Χαρακτηριστικά:
Εύκολη μετακίνηση στις διάφορες συγκεντρώσεις.
Δυνατότητα καταγραφής στο cloud ακόμα και από κινητά.

4) Blue Jeans



Το Blue Jeans είναι μια ακόμα αξιόπιστη εφαρμογή η οποία μοιάζε με τις προαναφερθείσες εφαρμογές. Υποστηρίζει έως και 25 χρήστες σε μια κλήση ταυτόχρονα. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό της εφαρμογής Blue Jeans είναι ότι δεν χρειάζεται να έχετε λογαριασμό για να τη χρησιμοποιήσετε.

Χαρακτηριστικά:
Απλή εφαρμογή.
Υποστηρίζει 100+ χρήστες ταυτόχρονα, ένα έχετε την premium έκδοση.
Υπάρχει σε όλες τις πλατφόρμες.

5) Cisco Webex Meetings



Cisco Webex Meetings είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στη λίστα μας. Είναι πολύ διάσημο λόγο των χαρακτηριστικών του. Η εφαρμογή διαθέτει έναν εικονικό πίνακα, τον οποίο οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να σχεδιάζουν ή να επισημάνουν οτιδήποτε στην οθόνη. Η εφαρμογή είναι πολύ αποδοτική για μεγάλα video meetings.

Χαρακτηριστικά:
Εικονικός Πίνακας
Δωρεάν για 3 συμμετέχοντες.
Μπορείτε να προγραμματίζετε τις συνεδρίες από την εφαρμογή.

6) Join.me



Αυτή η εφαρμογή έχει μία από τις πιο μοναδικές εμφανίσεις. Οι συμμετέχοντες σε μια τηλεδιάσκεψη εμφανίζονται σε φυσαλίδες αντί σε τετράγωνα. Η Premium έκδοση της εφαρμογής επιτρέπει μέχρι 10 συμμετέχοντες σε τηλεδιάσκεψη και η δωρεάν έκδοση επιτρέπει 3 συμμετέχοντες. Οι χρήστες του Google Chrome μπορούν να συμμετέχουν χωρίς να έχουν την εφαρμογή.

Χαρακτηριστικά:
Μπορείτε να αλλάζετε τα BackGrounds.
HD ποιότητα του ήχου.
Screen share με ένα κλικ.

7) Zoho Meetings



Η εφαρμογή αυτή, βασίζεται αποκλειστικά στους browsers. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ σημαντικό, διότι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή κατευθείαν από το internet, χωρίς την ανάγκη λήψης και εγκατάστασης. Παρόλα αυτά, η εφαρμογή υπάρχει όπως για android, έτσι και για IOS.

Χαρακτηριστικά:
Webcam/screen sharing
Η δωρεάν έκδοση υποστηρίζει έως και 3 χρήστες.
Δυνατότητα να κρυπτογραφήσετε την κλήση

8) Skype for business



Το Skype for business είναι μία από τις πιο αξιόπιστες και χρησιμοποιούμενες εφαρμογές για video meetings σε αυτήν τη λίστα. Η διαχείριση της τηλεδιάσκεψης με το Skype είναι πολύ εύκολη. Έχει επίσης μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, οι συμμετέχοντες μπορούν να αντιδράσουν στα γραπτά μηνύματα.

Χαρακτηριστικά:
Είναι συμβατό ακόμα και με πλατφόρμες όπως Alexa,xbox, κ.α.
Υποστηρίζει την μεταφορά αρχείων με μέγεθος έως και 300MB
Μεταφραστής.